czy potrzeba zmiany menu :)
ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW
2 korzenie pietruszki
1 por (biała część)
1 biała cebula
2 ząbki czosnku
1/2 selera
opakowanie mrożonego kalafiora
2 ziemniaki
3 łyżki masła
sól, pieprz
woda
sok z cytryny
100 g serka mascarpone
trochę prażonych orzechów nerkowca
Warzywa (oprócz kalafiora oczywiście) obrać i pokroić w kostkę, czosnek i por w plasterki. W garnku rozgrzać masło, dodać warzywa - oprócz kalafiora i lekko podsmażyć. Dodać kalafior.Zalać wodą na centymetr ponad warzywa i gotować do miękkości. Dodać serek i zblendować na krem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Jeśli jest za gęsta to dodać trochę wrzącej wody. Na suchej patelni podprażyć orzechy. Zupę rozlać na talerze i posypać orzechami.
P.S. Wypatrzone w ogrodzie
P.S. Wypatrzone w ogrodzie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz