W takim ośnieżonym miasteczku super smakowałby
KURCZAK W GLAZURZE
1 sprawiony kurczaksól, pieprz
10 dag miodu
100 ml jasnego piwa
Kurczaka opłucz, osusz i natrzyj solą i pieprzem w środku i na zewnątrz. Ułóż na posmarowanej olejem blasze. Wstaw do rozgrzanego do 175 st C piekarnika i piecz 30 min. Miód wymieszaj z piwem. I smaruj marynata kurczaka. Pamiętaj że czas pieczenia to 1 godz na 1 kg mięsa.
Można w połowie pieczenia dorzucić na blachę 1 kg mieszanych warzyw korzeniowych skropionych olejem.
Super smakuje po dniu spędzonym na śniegu :)
Cóż to za boski talerz, jeden z najpiękniejszych, jakie kiedykolwiek widziałam. Toż to dzieło sztuki, budzi podziw, ma w sobie magię. <3
OdpowiedzUsuńŻyczę śniegu. Ja kocham zimę, od zawsze była mi bliska. Niech spadnie biały puch i pięknie przyozdobi świat. :)))
Dziękuję za życzenia :) coś tam za oknem wreszcie pada :) Ja lubię pogodę pod warunkiem, że odpowiada porze roku :)
OdpowiedzUsuń