wtorek, 24 lipca 2018

Letni deser

 Czas wakacji to czas leniuchowania...

a tu widok z leżaka

 ale również czas przygotowywania pysznych i nieskomplikowanych deserów :)

 MORELOWA POKUSA

kilka  ciastek czekoladowych lub resztka czekoladowego ciasta
1/4 kg moreli
opakowanie serka śmietankowego
1 szklanka kremówki
1/4 szklanki cukru
płynny miód

Ciasteczka pokruszyć. Morele wypestkować i pokroić w ósemki. Serek utrzeć z cukrem. Schłodzoną śmietankę ubić i ostrożnie wymieszać z serkiem. Do pucharków włożyć pokruszone ciasteczka na to masa śmietanowa, następnie morele. Polać lekko miodem.
Tak na prawdę możemy do tego deseru użyć swoich ulubionych sezonowych owoców :) Aktualnie czekam, aż dojrzeją w ogrodzie brzoskwinie :)

udało się mi uratować je przed wnukami - w ubiegłym niestety zrobiły za amunicję ;) 
Pozdrawiam serdecznie z leżaczka :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz