a tu widok z leżaka
ale również czas przygotowywania pysznych i nieskomplikowanych deserów :)
MORELOWA POKUSA
1/4 kg moreli
opakowanie serka śmietankowego
1 szklanka kremówki
1/4 szklanki cukru
płynny miód
Ciasteczka pokruszyć. Morele wypestkować i pokroić w ósemki. Serek utrzeć z cukrem. Schłodzoną śmietankę ubić i ostrożnie wymieszać z serkiem. Do pucharków włożyć pokruszone ciasteczka na to masa śmietanowa, następnie morele. Polać lekko miodem.
Tak na prawdę możemy do tego deseru użyć swoich ulubionych sezonowych owoców :) Aktualnie czekam, aż dojrzeją w ogrodzie brzoskwinie :)
udało się mi uratować je przed wnukami - w ubiegłym niestety zrobiły za amunicję ;)
Pozdrawiam serdecznie z leżaczka :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz