niedziela, 31 maja 2015

Dodatek do ostatniego posta

Jak się nie ma w głowie to trzeba mieć w nogach ;) mówi ludowe przysłowie. Parafrazując na świat blogowy - jak się nie pamięta o zamieszczeniu przepisu, to pisze się posty dzień po dniu :)

SOS DO GRILLOWANEGO MIĘSA

2 główki czosnku,
1 litrowy słoik konserwowych ogórków
1 średni słoik (taki od dżemu) pikantnego ketchupu Włocławek 

Czosnek obrać zetrzeć na tarce, albo przecisnąć przez praskę. Ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko wymieszać z ketchupem.Odstawić na trochę, by smaki się przegryzły. 




2 komentarze:

  1. Musi byc dobry ten sosik :) ale jak widac niekoniecznie na pamiec :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ci co lubią pikantne potrawy uwielbiają go :)

    OdpowiedzUsuń