Przygotowane ceviche do degustacji :)
CEVICHE ROBERTA MAKŁOWICZA
surowe, obrane krewetki
sok z limetki
świeża kolendra
ostra papryczka
czerwona cebula
pomidor
awokado
sól, cukier
Krewetki pokroić na mniejsze kawałki. W misce wymieszać sok z limetki z szczyptą soli i cukrem . Dodać krewetki i wymieszać. Kolendrę posiekać i dodać do krewetek. Pokroić papryczkę - nie za dużo - i dodać do krewetek. Cebulę obrać, pokroić w dość drobną kostkę. W trochę większą kostkę pokroić pomidora (ze skórką, ale bez nasion). Cebulę i pomidora dodać do krewetek i wymieszać. Usunąć pestkę z awokado , obrać i pokroić w kostkę . Dodać do krewetek - wymieszać. Zostawić na 10 min i podawać :)
Przepis podaję tak jak zapamiętałam :) Proporcje każdy musi ustalić sobie wg własnego smaku :)
Po pokazie można było uzyskać autograf i zrobić sobie zdjęcie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz