PLACKI RYŻOWE Z JABŁKAMI
4 średnie umyte jabłka
340 g gęstego jogurtu typ bałkański
1 szklanka i 2 łyżki mąki ryżowej
2 łyżki mąki pszennej
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
miód
olej
Umyte jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach- razem ze skórką :) (oczywiście gniazda nasienne zostawiamy). W misce mieszamy jogurt z jajkami, dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia. Dodajemy starte jabłka i mieszamy :) na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Placki nie mogą być zbyt grube. Na talerzu polewamy miodem. Można posypać cukrem lub podać z keksem ciemnego dżemu :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz