sobota, 14 kwietnia 2018

Wiosna :)

Kilka ciepłych dni i roślinki nadrabiają zaległości :)


Drzewa również budzą  się do życia

W powietrzu unosi się zapach pierwszych potraw przyrządzanych na grillu. :) A jak mówimy o grillu to proponuję sos do pieczonych ziemniaków
SOS A'LA GZIK 
1 opakowanie twarożku naturalnego Grani
3 łyżki gęstej śmietany
1 spory ząbek czosnku
sól, pieprz
1/2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich
Twarożek wymieszać ze śmietaną, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać zioła i wymieszać. Odstawić na pół godziny by smaki się przegryzły. Sos idealnie pasuje do pieczonych na grillu ziemniaków i  warzyw korzeniowych :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz