ZUPA KREM Z POMIDORÓW
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
7 średniej wielkości pomidorów
2-3 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka oliwy
sól, pieprz
bazylia do dekoracji
Pomidory lekko naciąć na krzyż i sparzyć wrzątkiem.
Obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki – usuwając zdrewniałe części.Cebulę i czosnek obrać, pokroić w
kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, przesmażyć
na niej cebulę i czosnek. Dodać pomidory i odrobinę wody. Doprawić solą i
pieprzem i pogotować ok. 10 minut.Zblendować zupę na krem. Rozlać na talerze i udekorować kwaśną
śmietaną i listkami bazylii.
Dziś bez zdjęć :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz