P.S. Bardzo lubię ten krowi albo byczy portret :)
CUKIERKI KRÓWKI
2 szklanki mleka 3,2%
2 szklanki cukru
1/2 kostki masła
1 cukier waniliowy
Wszystkie składniki umieszczamy w garnku o grubym dnie. Gotujemy ok. godziny cały czas mieszając - by się nie przypaliło :) Kiedy masa nabierze koloru toffi zwiększamy ogień i bardziej energicznie mieszamy. Kiedy masa robi się kleista i trudno odkleić ją od łyżki zestawiamy z ognia. Przelewamy na wysmarowany olejem średniej wielkości, głęboki półmisek. Odstawiamy do ostygnięcia - najlepiej do następnego dnia :) Zimną masę kroimy na cukierki :)
Lubię jak domowe mają takie nieregularne kształty :)
Lubię jak domowe mają takie nieregularne kształty :)
Na pewno są pyszności ...Pamiętam z dzieciństwa...Woreczki podróżne kom. kosztują 48 złotych. Pozdrawiam pa....
OdpowiedzUsuń