A to już pałacowy park i cypryśnik błotny, a raczej fragment pienia i jego pneumatofory :) ufff trudne słowo |
KURZY BIUST Z KURKAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM
podwójny filet z piersi kurczaka
40 dag kurek
1 duża śmietana 18% do zup
1 cebula
sól, pieprz
masło klarowane
2 gałązki tymianku, a raczej listki z nich
Filet pokroić w kostkę, osolić i opieprzyć. Grzyby oczyścić i umyć, większe pokroić na 4 części. Na patelni rozgrzać masło przełożyć mięso i smażyć do zrumienienia. Zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu zeszklić obraną i pokrojoną cebulę, dodać grzyby i smażyć, aż odparuje połowa płynu. Dodać kurczaka, śmietanę i ewentualnie doprawić :) posypać listkami tymianku.
Podawać według upodobań z ziemniakami, makaronem, ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz