Dzisiejszy przepis jest taki właśnie prosty. Zresztą ci z was, którzy są ze mną od czasu wiedźm wiedzą, że lubię prostą kuchnię.
KURKI W ŚMIETANIE
kurki
masło
mała cebula
sól i pieprz
śmietana kremówka
Grzyby oczyścić, umyć. Na patelni rozpuścić masło dodać obraną i drobno posiekaną cebulę, lekko ją zeszklić. Dodać kurki i smażyć aż sok odparuje. Dodać sól i pieprz do smaku. Na sam koniec dodać śmietanę, chwilkę pogotować. Podawać z bagietką, świeżym pieczywem. Pychotka :)
Wiem, wiem nie jest to danie dietetyczne, ale co mi tam ;)
A gdzie zdjęcia?
OdpowiedzUsuńprzepis prosty i smaczny, najlepsze są te nieudziwnione, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńZdjec sie nie doczekamy, bo Ruda ma awersje do cyfrowki :)
OdpowiedzUsuńnie zawsze pamiętam o fotach jedzonka, a z cyfrówką się oswajam
OdpowiedzUsuńzawsze zapomnę cię zapytać - jak ci się podoba blog Nikoli, prawda że fajnie się go czyta?
OdpowiedzUsuńBardzo fajny :) lubię do niej zaglądać? Skąd ją wyczaiłaś?
OdpowiedzUsuńprzypadkiem szukając jakiegoś przepisu wyświetlił sie link do niej, uwielbiam wracać do jej bloga
OdpowiedzUsuńdzięki tobie poznałam blog gospodarnej narzeczonej - tez super
OdpowiedzUsuńdzisiaj według jej przepisu będę robic makaron z kurkami, oczywiście makaron kupione w sklepie, a potem caponatę.
OdpowiedzUsuńnapisz mi czy obierasz ze skórki bakłażany?
czyli nie ma jak internet ;)
OdpowiedzUsuńco do bakłażana - nie obieram go.
Paweł ciągle mam problem
Hmmm aż mi ślinka pociekła :D
OdpowiedzUsuńredcat
Witaj redcat :) dawno sie nie odzywałeś :) nic tylko trzeba iść do lasu na grzyby lub biec na najbliższy bazar
OdpowiedzUsuńRuda kupię bo boje się kleszczy, w śląskim sporo jest tych boreliozowatych, ale przepis fantastyczny i wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńredcat