poniedziałek, 6 kwietnia 2020

DIP

Facebook ostatnio z uporem maniaka przypomina mi różne spotkania przy grillu ;) Chwilowo jest to - ze względu na wirusa- marzenie, które musi poczekać. Mam nadzieję, że za jakiś czas spotkam się z rodziną i przyjaciółmi w ogródku. Już w ubiegłym roku oprócz kiełbasek i mięsiwa na grillu lądowały warzywa i owoce. Pojawił się również rewelacyjny dip, który super podkręca smak warzyw.

DIP CYTRYNOWY 
majonez
otarta skórka z cytryny
1 łyżeczka soku z cytryny
kolendra

Kolendrę umyć, osuszyć i posiekać. Majonez wymieszać z sokiem z cytryny i skórką , dodać kolendrę - wymieszać i gotowe :)

Czekając na grillowane warzywa możemy sos wykorzystać do warzyw pieczonych w piekarniku. 

Zdjęcia ku pokrzepieniu serc :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz