W przypadku wytrawnych to możemy je wypełnić sałatką, pastą- której składniki zależą od zawartości lodówki ;) i czasu jaki mamy na przygotowanie dania. Do tego dekoracja i gościom głos zamiera z zachwytu :)
BABECZKI WYTRAWNE Z PASTĄ SZYNKOWĄ
korpusy babeczek wytrawne
20 dag gotowanej szynki
10 dag miękkiego masła
3 łyżki majonezu
2 łyżeczki ostrej musztardy lub jak wolimy ketchupu
Szynkę mielimy lub drobniutko siekamy. Masło ucieramy dodajemy szynkę, majonez i musztardę. Dokładnie mieszamy, przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy do babeczek. Ozdabiamy kawałkami ogórka kiszonego i czerwonej papryki.
To oczywiście tylko jedna z propozycji :) wszystko zależy od naszej inwencji i tego co mamy w lodówce. ;)
A w korpusy słodkie.... możemy włożyć odrobinę konfitury np.wiśniowej na to wyciskamy krem budyniowy (w wersji najprostrzej jest to po prostuugotowany wg przepisu budyń np. waniliowy) i ozdabiamy owocami (jeśli babeczki będą konsumowaćdorośli np. wiśniami z nalewki ) i ..... Smacznego :)))
Moi drodzy życzę Wam w tym nadchodzącym 2013 roku dużo miłości, zdrowia, szczęścia i pomyślności, by nie był gorszy od tego co mija... Do Siego Roku !!!!!! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz