SCHAB W OSTRO-SŁODKIEJ MARYNACIE
75 dag schabu bez kości
3 łyżki ostrej musztardy
1/2 szklanki soku jabłkowego
1 łyżka oleju
2 jabłka
1 -2 cebule
Mięso opłukać, oczyścić z błony. W misce wymieszać musztardę z olejem i sokiem jabłkowym. W powstałej marynacie obtocz mięso i pozostaw na całą noc w lodówce.
Na drugi dzień obierz jabłka i cebulę. Jabłka pokrój w ósemnki, a cebulę w piórka. Włóż do rękawa do pieczenia schab, jabłka i cebulę. Wlej resztę marynaty. Zamknij z obu stron rękaw, przełóż na blachę i wstaw na 50 - 60 min do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Jeśli mięso jest według ciebie zbyt blade na 10 min przed końcem pieczenia wyjmij z piekarnika, ostrożnie przetnij rękaw i wstaw do piekarnia.
Super smakuje z tłuczonymi ziemniakami i zieloną sałatą w miodowym sosie winegret.
Dziś są urodziny Julii Child i to nie byle jakie a setne :)
OdpowiedzUsuń200 laaaaaaaaaaaaaaaaaaat!!!!
OdpowiedzUsuń