niedziela, 5 czerwca 2011

Wakacje :)

Wiem, wiem troszkę się obijam w prowadzeniu bloga. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to że jestem pracoholikiem oraz to, że zblizają się moje krótkie wakacje :)
Zastanawiałam się jaki dziś umieścić przepis: na chłodnik czy bigos z młodej kapusty, a może maffiny? Papryka okazała się "czarnym koniem".  Oto zwycięzca:

 PAPRYKA PIECZONA - FASZEROWANA

4 duże czerwone papryki
200 g miękkiego serka koziego lub serka typu feta
1-2 zmiażdżone ząbki czosnku
pieprz
pęczek świeżej posiekanej bazyli lub 2 łyżeczki suszonej
opcjonalnie 50 g posiekanych czarnych oliwek

Papryki upiec, oczyścić z nasion i obrać ze skórki. Podzielić na połówki. Serek rozgnieść widelcem dodać czosnek, bazylię, pieprz i ewentualnie oliwki. Połówki papryki posmarować masą serową i zrolować. Wstawić do lodówki, aby farsz stężał. Przed podaniem polać oliwą i udekorować listkami bazyli.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz