Zastanawiałam się jaki dziś umieścić przepis: na chłodnik czy bigos z młodej kapusty, a może maffiny? Papryka okazała się "czarnym koniem". Oto zwycięzca:
PAPRYKA PIECZONA - FASZEROWANA
4 duże czerwone papryki
200 g miękkiego serka koziego lub serka typu feta
1-2 zmiażdżone ząbki czosnku
pieprz
pęczek świeżej posiekanej bazyli lub 2 łyżeczki suszonej
opcjonalnie 50 g posiekanych czarnych oliwek
Papryki upiec, oczyścić z nasion i obrać ze skórki. Podzielić na połówki. Serek rozgnieść widelcem dodać czosnek, bazylię, pieprz i ewentualnie oliwki. Połówki papryki posmarować masą serową i zrolować. Wstawić do lodówki, aby farsz stężał. Przed podaniem polać oliwą i udekorować listkami bazyli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz