niedziela, 15 maja 2011

Magia TV

Od kilku tygodni śledzę polski serial o tytule, który nawiązuje do kuchni. Nawet część jego akcji dzieje się w kuchni pewnego lokalu. Wciągnęły mnie perypetie bohaterki oraz to, że może być kulinarną inspiracją. Dzięki niemu trochę inaczej wykorzystałam swój "żelazny zapas kuchenny" i tak powstały hot dogi francuskie.

HOT DOGI FRANCUSKIE

opakowanie ciasta francuskiego (400 500g)
4 parówki berlinki
kilka suszonych pomidorów w oliwie

Berlinki obierz z osłonki. Pomidory odsącz, posiekaj. Płat ciasta podziel na 4 części. Wzdłuż jednego z boków kwadratu ułóż 1/4 posiekanych pomidorów na to parówkę i rolujemy. Układamy na wyłożonej papierem blasze i pieczemy do zezłocenia w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku. Smacznego !!!!!

2 komentarze:

  1. Ja polecam program Kuchenne Rewolucje,może nie ma tam przepisów kulinarnych ale bardzo ciekawie się ogląda.Istnieje też taki jeden kanał kulinarny,nie jestem pewny ale nosi on chyba nazwę Kuchnia TV.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zgadza się jest taki kanał :)i sporo różnych programów kulinarnych na innych kanałach ;)

    OdpowiedzUsuń