kapliczka na rozstaju dróg
i majestatyczna kobyłka
a tu już jabłuszka i Szwajcar ;)
RÓŻA KARNAWAŁOWA INACZEJ
1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego (375gram)
2 czerwone jabłka
cukier puder
Ciasto rozwinąć, pokroić wzdłuż krótszego boku na 6 części. Jabłka podzielić na 4 części i usunąć gniazda nasienne - skórkę zostawiamy!!!!. Każdą ćwiartkę pokroić na plasterki.Układamy wzdłuż dłuższego boku paska ciasta, skórką do góry :) dolną część zakładamy i lekko dociskamy. Zwijamy paski - tworzy się nam róża. Wkładamy do dołków w blasze do muffin. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni C na 25 min. Upieczone róże wyjmujemy i oprószamy cukrem pudrem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz