BIGOS PO JAPOŃSKU
1/2 kg filetu z kurczaka
1/2 kg cebuli
1/2 kg marchwi
1/2 kg pieczarek
1/2 kg kiełbasy
1/2 kg kapusty białej
przyprawa gyros
2 kostki rosołowe
1 średni ketchup
olej
Filet z kurczaka pokroić w paseczki i usmażyć z przyprawą do gyrosa.Cebulę, marchew i pieczarki obrać. Cebulę pokroić w piórka, marchew w paseczki a pieczarki w cienkie plasterki. Kurczaka przełożyć do naczynia do zapiekania. Na tej samej patelni przesmażyć najpierw cebulę, potem marchew a następnie pieczarki. Po przesmażeniu cebulę, marchew i pieczarki warstwowo przekładać na kurczaka. Kiełbasę też kroimy w paseczki i przesmażamy i przekładamy na pieczarki. Kapustę drobno szatkujemy i układamy na wierzchu. Na to wszystko wylewamy ketchup i rozpuszczone w 3/4 szklanki wody kostki rosołowe. Przykrywamy i wstawiamy na godzinę do rozgrzanego do 200 stopni C piekarnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz