Do dzisiejszego przepisu zainspirował mnie jeden z przepisów z majowego "Mojego gotowania" :)
SZASZŁYKI DROBIOWE
3 podwójne filety drobiowe
5 gałązek świeżej mięty
4 limonki
1/2 szklanki białego rumu
4 łyżki brązowego cukru
3 łyżki oleju
1 łyżka grubej soli.
Filety oczyścić z błonek i pokroić na długie paski. Miętę posiekać. W misce wymieszać sok z 2 limonek, otartą skórkę z jednej limonki, cukier, sól, olej, rum i miętę. Przełożyć paski mięsa i dobrze obtoczyć w marynacie. Odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc (minimum 4 godziny). Patyczki (jeśli drewniane) moczymy w wodzie. Nadziewamy mięso na patyczki w harmonijkę. Układamy na ruszcie rozgrzanego grilla. Pieczemy ok 12 min z każdej strony.
Podajemy skropione sokiem z limonki oraz sałatą i grzankami zrobionymi na grillu :)
Witam.
OdpowiedzUsuńSuper że napisałaś do mnie;-) bo mogę do Ciebie przyjść z rewizytą. Twojego bloga już dodałam do ulubionych więc teraz będę często tu zaglądać.
Przepis na szaszłyki -SUPER
Pozdrawiam
Witam :) często zaglądam do Ciebie i wg Twojego przepisu robiłam babkę wielkanocną - była pyszna :)
OdpowiedzUsuń