KARKÓWKA W SOSIE CEBULOWYM
(podaję proporcje na 1 kg karkówki)
1 kg karkówki bez kości
1 opakowanie francuskiej zupy cebulowej w proszku
400 ml śmietany 18%
sól, pieprz
Mięso kroimy w poprzek włókien na plastry, lekko je rozbijamy dłonią. Solimy i pieprzymy. Układamy w naczyniu do zapiekania. Posypujemy zupą cebulową w proszku i polewamy śmietaną. Wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni C. na 1-1,5 godziny. Od czasu do czasu można polać mięso sosem lub piec pod przykryciem i na ostatnie 15 -20 min odkryć :)
Jako suróweczkę podałam buraczki z kapustą. Na talerzach było kolorowo, jesiennie i smacznie :)
Jako suróweczkę podałam buraczki z kapustą. Na talerzach było kolorowo, jesiennie i smacznie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz