SERNIK NA CZEKOLADOWYM SPODZIE
250 g sucharków
450 g kremu czekoladowo-orzechowego (ostatecznie może być Nutella)
1 opakowanie sernika na zimno
1 szklanka schłodzonego mleka
2 serki homogenizowane wanilowe (2 x 150 g)
galaretka pasująca do owoców
owoce wg uznania
Sucharki dokładnie kruszymy (wkładamy do foliowego woreczka, zawiązujemy; kładziemy na stolnicę, przykrywamy ściereczką i wałkiem do ciasta kruszymy) i mieszamy z kremem. Blachę wykładamy folią aluminiową i na to masa czekoladowo-sucharkowa - w zależności od wielkości blachy mamy różną grubość spodu- i wyrównujemy. Sernik na zimno miksujemy z mlekiem i dodajemy serki.Mieszamy. Wylewamy na spód. Układamy owoce, zalewamy tężejącą, przygotowaną według przepisu galaretką i odstawiamy do schłodzenia.
Lekkie, słodkie w sam raz na schyłek lata :)
i na wierzch waniiiiiiiiiiiilia!!!!
OdpowiedzUsuńnie pomyślałam, ale dekoracja z kwiatów wanilii byłaby super :) tylko gdzie ja je dostanę :((((
OdpowiedzUsuń