Czasami była opcja na słodko, czyli
RACUCHY NA ZSIADŁYM MLEKU
3 jajka
2 szklanki zsiadłego mleka
2 i 1/4 szklanki mąki
3 łyżeczki cukru
1łyżeczka proszku do pieczenia
trochę oleju
czarne jagody
Jajka rozkłócić z mlekiem, dodać sypkie składniki i dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć przypominać bardzo gęstą śmietanę. Na patelni rozgrzać trochę oleju i smażyć racuchy na złoty kolor :) Jagody umyć i rozgnieść widelcem. Na racuchy położyć rozgniecione jagody. Można dodać po kleksie śmietany :)
Na zdjęciu jagody są ze słoiczka :)
U mnie dziś prawdziwie wiosenno-letni ciepły dzień i taki obiadek to pełna rozpusta :)
Bardzo smakowicie wyglądają. Przepis przygarnęłam. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i pozdrawiam ze słonecznej Bydzi:)
OdpowiedzUsuń