Muzyka żydowska....to i przepis z tej kuchni :) idealny na ciepłe dni
SAŁATKA IZRAELSKA
2duże dojrzałe pomidory
1 duży obrany ogórek
1 zielona papryka
1 duża czerwona cebula
1/2 pęczka natki pietruszki
4 łyżki oliwy
sok z 1 cytryny
sól, pieprz
Z pomidorów usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę , przełożyć do szklanej miski. Z ogórka i papryki też usuwamy nasiona i kroimy w drobną kostkę. Obrać i posiekać drobno cebulę oraz natkę pietruszki. Z oliwy, soku z cytryny soli i pieprzu w miseczce zrobić sos. Do pomidorów dodać pozostałe warzywa, wymieszać i polać sosem. Zaraz podawać :) Mniam....aż zrobiłam się głodna ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz