STRUDEL Z BRZOSKWINIAMI
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 opakowanie serka mascarpone (250 g)
5 łyżek cukru pudru
1 łyżka ekstraktu waniliowego
2 łyżki budyniu waniliowego (proszku)
2 jajka
2 kopiaste łyżki kaszy mannej
2 spore brzoskwinie
trochę roztopionego masła.
Brzoskwinie obrać, wypestkować i pokroić w małą kostkę. Serek, cukier puder, ekstrakt waniliowy, budyń, kaszę manną oraz 1 jajko zmiksować na puszystą masę. Dodać brzoskwinie i delikatnie wymieszać.
Ciasto rozwinąć, posmarować roztopionym masłem. Nadzienie ułożyć wzdłuż dłuższego boku i delikatnie zrolować. Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i posmarować rozbitym jajkiem. Piec ok 1 godziny w 180 stopniach C. Posypać cukrem pudrem.
Powiem tak: musiałam dziś mocno się powstrzymywać by nie zjeść całości. Pychotka mniam mniam :)
jedz jedz, bedziesz grubsza ode mnie :) ale przepis ciekawy, nie powiem....
OdpowiedzUsuńNie grozi :) mam więcej ruchu ;)
OdpowiedzUsuń