SERNIK GOTOWANY
1 kostka masła
1 szklanka cukru
1 kg mielonego twarogu (byleby nie homogenizowany)
4 jajka
2 budynie waniliowe
1/3 szklanki mleka
paczka biszkoptów
Masło i cukier rozpuścić w sporym garnku. Zestawić z palnika wkręcić twaróg dodać rozbite jajka i rozpuszczone w mleku budynie. Postawić na palnik i mieszając drewnianą łyżką do pierwszego "bąbla". Tortownicę wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę twarogową. Odstawić do stężenia :) Można udekorować malinami i listkami mięty..... I smacznego :) !!!!!!
Chyba musze wyprobowac zrobic go jakos tak bardziej dietetycznie :) margaryny i slodziki (bleeeeee...), mniejsza forma, polowa porcji.... ser z Burgos... (bleeeee...), na dodatek jakis odtluszczony musi byc... No, zobaczymy. Dzieki za przepis.
OdpowiedzUsuńwiesz jak zabić każdy przepis ;)
OdpowiedzUsuńno ladnie :) ja naprawde bym chcial zrobic go w oryginale, ale R sie zawzial (wreszcie) i nie zezre. A nie chce byc sabotazysta :)
OdpowiedzUsuń