SOLJANKA
1/2 kg mielonej łopatki
2 duże cebule
2-3 ząbki czosnku
1 butelka sosu chili słodko-kwaśnego
1 puszka fasoli białej
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
1 puszka pomidorów w kawałkach bez skórki
1 czerwona papryka
1 mały ketchup
1 mały koncentrat pomidorowy
1 kostka bulionowa - drobiowa
1 kostka bulionowa - wołowa
sól, pieprz, bazylia
olej
woda
Trochę oliwy wylać na patelnię dodać mielone mięso i smażyć, aż zacznie się rumienić. Dodać obrane i posiekane cebule i czosnek, następnie dodać sos chili. Poddusić. Przełożyć do garnka, dodać odsączone fasole (czerwoną przepłukać) i kukurydzę oraz pomidory. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać do garnka. Dolać wody dodać kostki bulionowe oraz przyprawy. Pogotować 5 min. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz