Ledwo zjedzone zostały resztki świątecznego jedzonka, talerze pomyte, pólmiski pochowane, a tu Sylwester i Nowy Rok przed nami.... i znowu jedzonko;) Może w menu na tę jedyną noc w roku znajdzie się sałatka:
SAŁATKA IMPREZOWA
1 słoik selera konserwowego
1 puszka słodkiej kukurydzy
1 por(z długą białą częścią,)
1 puszka ananasa w krążkach (może być również świeży)
1 winne jabłko
sól,pieprz
majonez
Seler dokładnie odsączamy z zalewy. Por oczyszczamy, kroimy w cienko w półtalarki i przelewamy wrzątkiem. Ananas odsączamy, kroimy na pół, a potem w słupki. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy na plasterki a następnie w słupki. Kukurydzę odsączamy. Łączymy wszytkie składniki, doprawiamy solą, pieprzem i majonezem. Możemy serwować gościom w kruchych wytrawnych babeczkach, albo normalnie w efektownej misie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz